Cezario Salotos: Restorano „River Town“ Rekomendacijos Cezario salotos – tai klasikinis patiekalas, kuris jau daugelį
Gurmaniška edukacija – degustacija restorane River Town
Vilniaus centre įsikūrusiame restorane „River Town“ organizuojamos išskirtinės gurmaniškos edukacinės degustacijos, kurių metu dalyviai supažindinami ir išragauja įvairiausių rūšių bei gaminimo technikų mėsos arba jūros gėrybių patiekalų.
Mėsos patiekalų degustacija – tai 3-4 valandų renginys, kurio metu restoranas uždaromas likusiai publikai, šefui pristatant ir pasakojant, dalyviams patiekiami 5 – 6 patiekalai: nuo visiškai žalios 38 dienų brandinimo juodojo anguso išpjovos „tar tar‘o“ patiekto ant vos prieš kelias valandas iškeptos šviežios “focaccia” iki USDA klasifikaciją turinčios brandintos jautienos nugarinės. Be jautienos į degustacijos meniu taip pat įtraukta veršiena, pagaminta klasikiniu itališku būdu, bei unikalaus skonio avienos šonkauliukai iš Naujosios Zelandijos. Priklausomai nuo pasirinktos edukacijos kainos, edukacija užbaigiama jautienos išpjovos kepsniu arba didingu „Wellingotono“ kepsniu.
Jūros gėrybių patiekalų degustacijos meniu sudėliotas taip, kad būtų galima paragauti įvairiausių rūšių jūros gėrybių patiekalų, pateiktų pasitelkiant skirtingas gaminimo technikas. Vakarienės pradžioje svečiams yra patiekiama specialiai šiam vakarui iškepta “focaccia” duonelė su rūkytos skumbrės „pate“, vėliau – virtuvėje ką tik šviežiai pagaminto jūros ešerio “sevichi”, pagardinto greipfrutu, filė ir kiti ne mažiau gardūs jūros gėrybių patiekalai. Mėgstantiems patiems šeimininkauti virtuvėje, „River Town“ šefų duetas taip pat pasiruošęs pademonstruoti, kaip teisingai atverti austrę bei atskleisti paslaptį, ko reikia, kad gaminamos jūrų šukutės būtų pačios skaniausios!
Kaip ir pridera geram restoranui, prie kiekvieno degustuojamo patiekalo patiekiami kruopščiai parinkti ir priderinti gėrimai, o viską vainikuoja ypatingas restorano desertas, kuris gali būti arba iš reguliaraus meniu arba specialus, tik tam vakarui pagamintas.
Po degustacijos dalyviai išvyksta ne tik labai skaniai pavalgę, smagiai pabendravę, bet ir praplėtę savo gastronomines žinias, o gal netgi ir užsirašę kokį naują receptą, kurį sužinojo iš paties restorano šefo.
Mėsos patiekalų edukacinės degustacijos kaina svyruoja nuo 70 iki 80 eurų asmeniui, o jūros gėrybių – nuo 95 iki 100 eurų asmeniui. Mažiausias renginio dalyvių skaičius yra 18. Pažymėtina, kad užsakyti galima visai grupei – gimtadieniui, draugų pasibuvimui ar įmonės komandinės dvasios stiprinimui, arba užsiregistruoti į renkamą grupę, kurią kartais organizuoja restorano šeimininkai.
Norint užsakyti edukacinę degustaciją, tai reikėtų padaryti mažiausiai dvi savaitės iki norimo renginio laiko.
Restoranas „River Town“ įsikūręs ant Neries kranto Vilniaus centre („Mindaugo apartamentų 1-ame aukšte) – Olimpiečių g. 1. Telefonas rezervacijoms: +37064576757. Restoranas turi stovėjimo aikštelę, kuria gali naudotis automobiliu atvykę lankytojai, tereikia paskambinti į restoraną ir kolektyvas į ją įleis.
Straipsnio šaltinis: https://welovelithuania.com/gurmaniska-edukacija-degustacija-restorane-river-town/