Brandinta jautienos nugarinė: savybės, struktūra ir rekomendacijos kepimui Brandinta jautienos nugarinė – viena populiariausių jautienos

Brandinta jautiena: 4 šalys, kurių brandintos jautienos paragauti rekomenduoja mūsų šefai
Brandinta jautiena: 4 šalys, kurių brandintos jautienos paragauti rekomenduoja mūsų šefai
Brandinta jautiena – tai ne tik produktas, bet ir meistriškumo simbolis. Pasaulyje yra keletas šalių, kurios išsiskiria aukščiausios kokybės brandintos jautienos gamyba. „River Town shop“ didžiuojasi siūlydama tik per daugelį metų patikrintų šaltinių produkciją – nuo brandintos jautienos antrekoto iki išpjovos. Pasitelkdami šefų Dariaus Miciulevičiaus ir Šarūno Marčiulaičio ekspertinę patirtį, aptarsime keturias pasaulio šalis, kurios formuoja šiuolaikinę brandintos jautienos rinką.
Urugvajus – šiuolaikinis brandintos jautienos lyderis
Pastaraisiais metais Urugvajus išsiveržė į brandintos jautienos lyderių gretas. Šalis garsėja atsakinga gyvulininkyste, natūralia aplinka ir griežtais kokybės standartais. Urugvajaus jautiena dažnai būna sertifikuota, be antibiotikų ir hormonų, todėl jos skonis – švarus, gilus, tačiau išlieka subtilus.
Šefas Darius Miciulevičius pažymi, kad urugvajietiškas, 200 dienų grūdais šertas, brandintas jautienos antrekotas iš „Las

Piedras“ ūkio pasižymi tobula pusiausvyra tarp marmuringumo ir mėsos tekstūros. Kitaip tariant tai toks steak’as po kurio kitų nesinorės! Tuo tarpu Šarūnas Marčiulaitis rekomenduoja Urugvajaus išpjovą – ypač tiems, kurie vertina švelnumą ir tobulą tirpimą burnoje.
Argentina – klasikinės brandintos jautienos meka
Argentina – ilgametė jautienos kultūros šalis. Čia galvijai auginami laisvai, natūraliomis sąlygomis, o mėsa brandinama tradiciniais metodais. Dėl to brandinta jautiena iš Argentinos pasižymi sodriu, autentišku skoniu.
Darius Miciulevičius pabrėžia, kad brandintos jautienos antrekotas iš Argentinos – tai privalomas pasirinkimas kiekvienam kepsnių mėgėjui. Jo riebalų struktūra leidžia mėsai tobulai karamelizuotis ir atskleisti gilų, sodrų skonį.
Japonija – Wagyu preciziškumas ir „žaibo trenksmas“
Japonijoje auginama Wagyu jautiena garsėja neįtikėtinu marmuringumu – smulkiomis riebalų gyslelėmis, kurios ištirpsta kepant ir suteikia išskirtinai švelnią tekstūrą. Dėl specifinio riebalų išsidėstymo Wagyu jautienos pjūvis dažnai primena „žaibo trenksmo“ vaizdą – tai vizualiai stulbinantis efektas.
Šios rūšies jautienos kepsnys – tikras gurmaniško steak’o etalonas, kurį tinkamai iškepti gali tik patyręs šefas. Šarūnas Marčiulaitis teigia, kad japoniška brandintos jautienos išpjova – gurmaniškas pasirinkimas labai ypatingoms progoms. Ji idealiai tinka patiekalams, kuriuose jautiena patiekiama „žalia“ arba ruošiama „tataki“ technika – minimaliai termiškai apdorota.
Italija – sausas brandinimas su tradicija

Italijoje, ypač Toskanos regione, populiariausias yra sausas brandinimo („dry aged“) metodas. Mėsa brandinama kontroliuojamoje aplinkoje, todėl įgyja koncentruotą, intensyvų skonį bei išraiškingą aromatą.
„River Town shop“ siūlo brandintos jautienos išpjovą ir antrekotą iš Italijos – puikus pasirinkimas tiek klasikinei vakarienei, tiek moderniam patiekimui restorano lygio namų virtuvėje.
„River Town shop“ komandos pasirinkimas
„River Town shop“ kruopščiai atrenka mėsos tiekėjus, remdamasi ilgamete šefų darbo patirtimi. Kiekvienas jautienos pjausnys – ar tai būtų brandintos jautienos antrekotas, ar išpjova – patenka į profesionalių šefų rankas. Darius Miciulevičius ir Šarūnas Marčiulaitis asmeniškai prižiūri tiekimo procesus bei nuolat pateikia rekomendacijas, ir visą reikiamą informaciją ir patarimus, kaip deramai pasigaminti, jūsų įsigytą produktą.
Išvada
Rinkdamiesi brandintą jautieną iš „River Town shop“, Jūs kreipiatės į savo asmeninį mėsos ekspertą – tarsi mėsininką, kuris su meile ir aistra rūpinasi kiekvienu pjausniu. Mūsų tikslas – kad kiekvienas klientas būtų patenkintas ir galėtų pilnai pasimėgauti aukščiausios kokybės produktu.